Workshops

Een van de dingen waar ik me het liefst mee bezig hou is het verzorgen van workshops. Al sinds 2001 als gastdocent op scholen in het voortgezet onderwijs. Maar ook groep 7 of 8 in het basisonderwijs zijn hier al klaar voor. De workshops kunnen op elk gewenst niveau toegespitst worden. Buiten dat ik rechtstreeks door scholen te boeken ben werk ik of werkte ik al voor Doe Maar dicht Maar, Poetry International, Pier-K, Stichting De Vrolijkheid, Kunstbende, Write now, en de Belgische Kif Kif Awards, en tal van incidentele projecten.

Voor het basisonderwijs variëren de mogelijkheden van een eenmalige workshop van een tot anderhalf uur tot een uitgebreider traject van meerder sessies in enkele weken.
Leerlingen werken met speelse oefeningen waarbij als vanzelf verassende taal op een ongedwongen wijze op papier komt.

Voor het voortgezet onderwijs kan men kiezen uit een workshop van 2, 3, of 4 uur. Na een korte introductie en uitleg van de basale ‘trucjes’ gaan de leerlingen onder mijn begeleiding aan de slag met oefeningen die we samen stapsgewijs doornemen. Hierbij neem ik ze aan de hand door verschillende fases van associatief werken heen, zo wordt ook door iedere leerling daadwerkelijk een gedicht opgebouwd.

Masterclasses duren 2 tot 4 uur waarbij we werken met tekst van de deelnemers en oefeningen die daarop toegespitst zijn. Ook ga ik dieper in op mijn eigen schrijfproces.

Prijzen zijn:
In overleg. Voor leerlingen onder de 21 BTW-vrij.

Basischool ’t Kruisrak Bunschoten

Wereldreis Zeist

Buitenkunst Pinksterweekend