Bundels

2017: Voor de zwijnen

Voor de zwijnen verschijnt bij uitgeverij De Muze uit Leiden in de serie beeldrijm

De bundel is verdeeld in vier categorieën: Beschouwingen, Liefde, Dis en Stervende meisjes. Harde cover, gebonden, met de illustraties van Peter Zuur. Het voorwoord is geschreven door Piet Gerbrandy. De bundel is nog verkrijgbaar bij De Muze, in de boekhandel en de gesigneerde bij mij uiteraard.

De recensie van Hans Puper op Meander

Cover-voor-de-zwijnen

 

32588161_1693162267436302_4261762800755408896_n

 

2016: Dan is het beter te zwijgen

“Dan is het beter te zwijgen” was een bijzonder project van mezelf. Ik wilde een bijzonder handgemaakt bundeltje met mijn 20 favoriete teksten voor een zo laag mogelijke prijs uitbrengen. Dit uit protest tegen de soms dure bundels in altijd dezelfde voorspelbare  vormgeving en afmetingen. Ik wilde er 50 met de hand naaien, met een Koptische steek. Drie weken voor de presentatie had ik al 70 intekeningen zodat de eerste druk, in het eindeffect 110, al op de dag van de presentatie verkocht waren. Van “Dan is het beter te zwijgen” verscheen nog een tweede en derde druk in een andere vormgeving, nog steeds handgemaakt.

Recensie door Wouter van Heiningen

13614962_657164414448120_4952046128223302934_n

de eerste druk

Schermafbeelding 2018-11-06 om 13.52.14

 

de tweede en derde druk

 

 

2012 verschijnt “Niemandsland”, 48 minuten van gesproken poëzie in 18 composities van Jouke Koning. Lees het hier
Wil je snel naar de hele playlist op Youtube met de 3 videoclips als extra content klik je hier

 

Gonzo over “Neem dit brood”

Neem dit Brood – Dit is mijn lichaam: cru tot op het bot

Deze vierde bundel van de hand van podiumslammer Gijs Ter Haar werd op 9 april 2006 door literaire uitgeverij Douane gepresenteerd met verschillende muzikanten ter illustratie van het gebeuren. Dit boekje bevat enkele heel sterke teksten, waarvan sommige eveneens met de bijhorende whambamslam muziek door Jurtko, Monk & Morningstar, en Bomb-shelter op cd zijn gezet.

Het is een boeiend samenspel dat een aparte invalshoek biedt op het fenomeen Gijs Ter Haar. De ondertussen 43-jarige duizendpoot heeft na veel omzwervingen nu duidelijk zijn roeping gevonden. Met hart en ziel brengt hij zijn teksten tot in de eigen huiskamer in klare en duidelijke taal. Na heel wat literaire prijzen in de wacht gesleept te hebben, geeft hij ook deze keer niet op in het voorstellen van zijn dagdagelijkse innerlijke beslommeringen. Hij brengt rechttoe rechtaan wat hij denkt, voelt, beleeft, en steekt niks onder stoelen of banken. Zijn teksten zijn te nemen zoals ze komen, of anders kan je ophoepelen. Hij speelt deze mentaliteit met verve uit en hij komt er ook nog mee weg. Dit is een dichter met een zeldzame, niet eerder geziene, eerlijkheid, cru, tot op het bot en toch oneindig zacht. Ter Haar lijkt een ruwe bolster met een blanke pit, een vechter voor eigengereide principes, maar ook iemand die stiekem een potje meehuilt als Bambi’s moeder doodgaat. Wie eigenzinnige, krachtige en ontluisterende poëzie wil lezen, is dit je kans. Wil je over een sterk stukje leven vernemen, is dit je bundel. Ter Haar sleurt de lezer mee in zijn eigen enthousiasme en die lezer wil alleen maar meer. De duidelijke taal laat er geen gras over groeien, er is al genoeg geslijm in deze wereld vindt Ter Haar. Wie één dichtbundel leest per jaar, laat het dan maar deze parel zijn.

door Alexandra Vermote

Gonzo (circus) #78

Tweemaandelijks onafhankelijk toonAFgevend tijdschrift over vernieuwende muziek en cultuur

NIEUW: www.gonzocircus.com

Simon Vinkenoog over “Neem dit brood”

Ruig is-ie, in voorkomen en doen en laten: maar wat een tedere borst, wat een vermogen om het meest alledaagse te plaatsen naast het meest sublieme! Stemverheffend, fluisterend, springend, kruipend – geen dichter zo beweeglijk binnen en buiten zijn verzen als Gijs ter Haar, die ik beschouw als een der meest persoonlijke dichters op het podium…en op straat!

En op papier dus, om mee te beleven, om na te gaan, om te horen en te zien hoe een dichter zich afvraagt, wat dat is, poëzie?

Dat de vonken er blijven afspatten, dat alles gezegd moge worden – zoals de dichter dat wil! Hij rechtvaardigt zijn bestaan, voor iedereen. Hem zij geluk gewenst.

Simon Vinkenoog, Amsterdam, december 2005

Neem dit brood

Begin april 2006 is onder de hoede van uitgeverij Douane mijn 4-de bundel verschenen, “Neem dit brood”.

64 Blz, bij de bundel een CD, 48 minuten poëzie muzikaal ondersteund door Jurtko Moerbeek, Bomb Shelter, Ramon “Monk” van der Rassel en Erik “Morningstar” Rodenburg. De bundel is prachtig vormgegeven door De Zaak Besteman uit Klaaswaal, en verschijnt in een oplage van 500. Ook “Neem dit brood” is uitverkocht

Derde bundel – Op klompen

Op klompen verschijnt november 2001 in eigen beheer. Er zijn 300 bundels van verkocht. De bundel is niet meer te koop.

Tweede bundel – Licht op oude muren

Licht op oude muren verschijnt 1998 in eigen beheer in een oplage van 150 stuks. Eind 1999 komt er een tweede druk á 150 stuks uit. De bundel is uitverkocht en niet meer te koop.

Eerste bundel – Underdog poet

Underdog poet verschijnt in 1996 in eigen beheer in een oplage van 150 stuks. Binnen een jaar komt de tweede druk á 150 stuks uit. De bundel is uitverkocht en niet meer te koop.